Infiintam firme fara sa incasam onorariu pentru investitorii vizati de masurile Guvernului. Aceasta facilitate o acordam in cadrul unui pachet de servicii pentru firmele noi. Pachetul cuprinde consultanta de la infiintare pana la obtinerea tutror autorizatiilor si avizelor de functionare. Vestile bune se adreseaza celor care vor sa inceapa o afacere. De aceste facilitati se pot bucura asociatii din societatile cu raspundere limitata (SRL). Cei care vor cesiona partile sociale si vor infiinta firma noua vor beneficia de imprumuturi fara dobanda si scutiri fiscale la dividende pentru trei ani, a anuntat ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu.

Aceasta prevedere a fost inclusa intr-un proiect de lege pe care Guvernul Romaniei l-a aprobat.
Ministrul Jianu precizeaza ca, in literatura de specialitate, acest tip de investitori sunt cunoscuti sub denumirea de „business angels”.
„Proiectul de lege are ca scop stimularea fiscala a investitorilor individuali in vederea realizarii de investitii in intreprinderi nou-infiintate din categoria societatilor cu raspundere limitata (SRL) prin acordarea de facilitati fiscale pentru investitorii «business angels», in scopul de a fi incurajati de a sprijini financiar si managerial start-up-urile care le suscita interesul de afaceri”, a anutat ministrul, fost om de afaceri
Acest proiect de lege isi propune crearea cadrului legal privind finantarea si unele facilitati fiscale.

„Finantarea se realizeaza in doi pasi. Pe de-o parte, se cesioneaza partile sociale printr-un SRL, dupa care se acorda acel imprumut fara dobanda, business angel-ul avand scutiri pentru ceea ce inseamna veniturile sub forma de dividende pe o perioada de trei ani, dar nu mai mult decat echivalentul sumei pe care el a acordat-o drept imprumut, si scutire de impozit pentru diferenta pozitiva dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare, rezultata din transferul dreptului de proprietate asupra partilor sociale obtinute de cesionar”, a mai completat ministrul delegat pentru IMM-uri, conform Ziarului Financiar.

Comenteaza