Noile obligatii pentru administratorii de bloc

birouavocati.ro-camera-rovinieta

Intr-un comunicat CNADNR informeaza ca din 18.12.2014 a suplimentat numarul camerelor pentru verificarea platii rovinietei aferenta circulatiei pe drumurile nationale din Romania.
„Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca, incepand de astazi 18.12.2014, au fost puse in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania, 18 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta, prin intermediul carora vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Mentionam ca pana la aceasta data, controlul valabilitatii rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control si prin intermediul personalului IGPR, ISCTR si CNADNR SA (in punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a detinerii rovinietei valabile.
Precizam ca punctele de control puse in functiune astazi, sunt amplasate in zone in care acestea nu pot fi evitate de catre conducatorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic detinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atat prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizati de CNADNR SA, cat si prin intermediul SMS (pentru utilizatorii romani si doar pentru perioada minima de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul in parte), dar si pentru descurajarea utilizatorilor retelei de drumuri nationale si autostrazi de a circula fara a detine rovinieta valabila.
De asemenea precizam ca in anul 2015 vor fi puse in functiune inca 23 puncte de control a valabilitatii rovinietei. Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi in mare parte reteaua de drumuri nationale si autostrazi, in acest mod devenind aproape imposibila circulatia vehiculelor fara rovinieta valabila.
In contextul celor mentionate mai sus, adresam utilizatorilor rugamintea de a verifica, inainte de a utiliza reteaua de drumuri nationale si autostrazi, valabilitatea rovinietei.
Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispozitia acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Sectiunea Verificare Rovinieta, un instrument prin care se pot verifica si descarca in format pdf informatii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (numar de inmatriculare, numar de identificare) si codul de siguranta. Precizam ca acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate in perioada de valabilitate si nu pentru rovinietele a caror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmeaza sa intre in vigoare la o data ulterioara efectuarii verificarii pe site”.
Daca doriti sa contestati procesele verbale emise de catre CNADNR va rugam sa va adresati biroului nostru. Un avocat se va ocupa de toate demersurile ce trebuiesc facute in vederea anularii procesului verbal de amenda privind lipsa rovinietei.

Comenteaza