Noile obligatii pentru administratorii de bloc

amenzi neplata rovinietaProcesele verbale privind amenzile emise de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru lipsa rovinietei ar putea fi anulate. Soferii care au primit prin posta procese verbale de contraventie pentru lipsa rovinietei fara semnatura agentului constatator pot cere Instantei de judecata anularea acestora dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit ca orice proces verbal de contraventie fara semnatura olografa a agentului constatator este lovit de nulitate.

Potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie ( ICCJ) din 16 februarie 2015 : “In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.17 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile, raportate la dispozitiile art.4 pct.1-4 si art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnatura electronica, republicata, procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor prevazute de art.8 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, incheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) si alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sanctionate contraventional pe suport de hartie, sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator”.

In 2014, CNADNR a amendat peste 450.000 de soferi cu 230 de milioane lei pentru ca au plecat la drum fara sa cumpere o rovinieta. 10.000 de amenzi au fost contestate, iar 6.000 au si fost declarate nule.

Daca sunteti in situatia in care aveti de contestat un proces verbal de constatare a contraventiei apelati la avocatul nostru specializat care va prelua cazul dumneavoastra.

Comenteaza