taxa de poluare

Despre taxa de poluare s-a vorbit mult inca de cand a fost introdusa de catre guvern. Considerata ilegala aceasta a fost anulata si reintrodusa in diferite formule.  Actiunile de contestare in Instanta a sumelor platite cu titlu de taxa de poluare au fost numeroase. Multe persoane si-au castigat in instanta dreptul de a-si recupera sumele achitate cu titlu de taxa de poluare.

Curtea de Justitie a UE a anuntat ca felul in care este rambursata taxa de poluare contravine normelor europene. Curtea de Justitie a UE (CJUE) a publicat o hotarare prin care este declarata ilegala modalitatea de rambursare esalonata a taxei de poluare.

Guvernul Romaniei decisese anterior ca rambursarea sumelor provenite din taxa de poluare sa se faca pe parcursul a 5 ani, in transe egale, de cate 20% anual. In urma cu 3 ani, CJUE a decis ca taxa de poluare incalca legislatia Uniunii Europene.

Curtea de Justitie a UE a luat o hotarare in privinta unei cereri de decizie formulata de Tribunalul Sibiu in cadrul unui litigiu intre o persoana fizica si Administratia Finantelor Publice a Municipiului Sibiu alaturi de Administratia Fondului de Mediu.

Tribunalul Sibiu, instanta pe rolul careia se afla litigiul in cauza, a hotarat sa suspende judecarea cauzei si sa intrebe direct la Curtea de Justitie a Uniunii Europene daca OUG 9/2013 (privind metoda de rambursare a taxei auto) contravine legislatiei europene.

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com

Comenteaza