Noile obligatii pentru administratorii de bloc

birouavocati.ro-masini-parcate-neregulamentarBucuresti, Timisoara, Constanta, Sibiu, Cluj Napoca  si lista ar putea continua cu orasele unde inca se ridica masini parcate neregulamentar. Am vazut nenumarate cazuri disperate in care proprietari de autovehicule se certau cu politistii sau angajatii firmelor de tractari. Astfel am putut vedea de la persoane care se asezau in fata platformelor pana la cei care se inchideau in autoturisme in speranta ca masina nu le va fi ridicata. Avocatul Poporului doreste ca aceste lucruri sa nu se mai intample si astfel de scene sa devina amintiri.

Astfel acesta s-a pronuntat pe marginea subiectului.

„Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată Avocatul Poporului.

In luna mai Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei se va pronunta dupa ce va analiza sesizarea formulata de catre Avocatul Poporului.

Pentru o astfel de  ridicare soferii bucuresteni achitau tarife intre 200 si 600 lei sau mai mult daca autoturismul era depozitat in parc mai mult de 24 de ore. Banii se distribuiau catre Primariile de sector si firma de tractari. In acest momen numai in sectoarele 1 si 6 se mai ridica autoturime.

Avocatul Poporului considera ca sanctiunile pentru cei care incalca legea circulatiei trebuie reglementata numai de Guvern prin lege si nu de catre Primarii prin hotarari de consiliu local, ceea ce inseamna ca soferii pot obtine in Instanta anularea amenzilor.

Daca te afli intr-o astfel de situatie echipa noastra de avocati te poate reprezenta pentru anularea sanctiunii.

 

 

Comenteaza