Registrul de bani personali reglementat prin Ordonanta nr.8/2015 a Guvernului obliga firmele sa-l foloseasca  incepand cu data de 8 mai 2015. Odata cu inceperea programului sa foloseasca registrul pentru bani personali. Astfel salariatii firmei care utilizeaza casele de marcat fiscale sunt obligati sa declare banii personali prin consemnarea in acest registru.

Modelul pentru registrul de bani personali a fost aprobat prin Ordinul MFP nr. 513/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 300 din 30 aprilie 2015 si a intrat in vigoare la data publicarii. de marcat.

 

In acest sens, firmele au obligatia sa notifice ANAF despre infiintarea registrului sau registrelor daca firma are mai multe puncte de lucru dotate cu casa de marcat fiscala. Notificarea va trebui depusa in termen de cinci zile lucratoare de la data publicarii Ordinului MFP nr. 513/2015, adica pana pe 7 mai.

 

Mai jos gasiti modelul de notificare pe care trebuie sa o depuneti la ANAF si modelul de registru pe care va trebui sa-l aveti in punctele de lucru dotate cu casa de marcat incepand cu 8 mai 2015 pentru a evita amenda de 9.000 lei

 

 

model notificare ANAF- registru bani personali

 

Model registru bani personali

Comenteaza