Dupa discutii ample pe seama numarului de romani cu drept de vot in acest moment cunoastem cifra oficiala. Pe 2 noimbrie au loc alegerile pentru functia suprema in stat. Asadar cetatenii romani sunt invitati sa-si voteze candidatul favorit.Pe buletinul de vot se afla  cei 14 aspiranti la fotoliul prezidential. Cetatenii romani pot vota in baza cartii de identitate sau cartii electronice de identitate. Sunt acceptate si cartile de identitate provizorie, buletinului de identitate, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic. carnetului de serviciu militar este valabil in cazul elevilor din scolile militare.

Numarul romanilor cu drept de vot este de 18.313.698 cetateni conform Autoritatii Electorale Permanente.

Principalele partide parlamentare si-au desemnat reprezentanti. Au fost desemnati in postura de candidati membrii cu cele mai mari sanse. Unii dintre acestia nu sunt la prima incercare. Avem si candidati independenti care desi nu au sustinerea unui partid si-au depus candidatura. Unii dintre acestia increzatori in fortele proprii si-au vandut diferite bunuri pentru a candida in noiembrie.

Nu au lipsit nici contestatiile la adresa unora dintre candidati. Majoritatea acestor contestatii au fost respinse astfel incat toate candidaturile au fost validate. Si lansarile principalilor candidati au fost specatculoase. Daca unii au preferat stadionul sau spatiul public altii au apelat la mars de protest.

Candidatii inscrisi si validati pentru primul tur de scrutin precum si ordinea pe buletinul de vot sunt:

1. Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania)

2. Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala)

3. Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu)
4. Victor Ponta (Alianta PSD-PC-UNPR,)
5. William Branza (Partidul Ecologist Roman)
6. Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara)
7. Mirel Mircea Amaritei (Prodemo)
8. Teodor Melescanu (independent)
9. Gheorghe Funar (independent)
10. Zsolt Szilagyi (Partidului Popular Maghiar din Transilvania)
11. Monica Macovei (independent)
12. Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista)
13. Calin Popescu Tariceanu (independent)
14. Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare)

Asa va arata buletinul de vot pentru turul intai de scrutin din 2 noiembrie 2014. Multi veniti insa numai unul va fi ales ales Presedinte al Romaniei.

buletin_vot

Comenteaza