Noile obligatii pentru administratorii de bloc

birouavocati.ro-case-de-marcat

Guvernul a aprobat marti Ordonanta de Urgenta prin care firmele sunt obligate sa detina case de mercat cu jurnal electronic, conectate la o baza de date detinuta de ANAF.Bonul fiscal pe hartie va deveni istorie. Masura se doreste a fi una care sa impiedice evaziunea fiscala. Aceste noi case de marcat raporteaza in timp real tranzactiile catre ANAF. Pentru firme acesta masura duce la o crestere a costurilor estimate de catre comerciantii de case de marcat la 300 euro.
„Este vorba de autorizarea caselor de marcat electronice pe grupe de contribuabili si introducerea in sarcina utilizatorilor a obligatiei de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota.
Obligativitatea schimbarii acestor case de marcat cu rola de hartie cu cele cu jurnal electronic se va face treptat . In functie de cum este declarant contribuabilul la ANAF masura urmeaza sa fie obligatorie, respectiv 180 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru firmele care au calitatea de mari contribuabili, 210 zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru contribuabilii mijlocii si 390 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru micii contribuabili.
Asadar, speram ca masura sa fie una care sa rezolve problema evaziunii fiscale si sa nu aibe rolul de a spori profiturile firmelor care comercializeaza aparatura fiscala de marcat.

Comenteaza