Fosta angajata a societatii Assystem Romania care a primit ca sarcina de serviciu sa rupa cu mainile hartii a castigat in prima instanta procesul cu aceasta companie. Magistratii au respins cererea angajatorului ca decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)prin care amenda compania cu 20.000 lei sa fie anulata. Daca managerilor din companie li se pare o activitate obisnuita invocand un acord de confidentialitate cu clientii, nu de aceeasi parere a fost si angajatul.

Amenda a fost primita pentru hartuire si incalcarea dreptului la demnitate pentru “obligarea unei persoane sa distruga manual documente considerate a fi secrete, ca efect al unui proces castigat de persoana in cauza impotriva firmei angajatoare”.
Tanara a carei identitate a fost pastrata, a declarat ca saptamani intregi a avut ca unica sarcina sa rupa hartii cu mainile, fara foarfeca sau alt instrument ajutator. Acest lucru s-a intamplat dupa ce a contestat in instanta propria demitere.

Ea fusese data afara din multinationala in care lucra ca secretara, insa a atacat in instanta demiterea, magistratii i-au dat dreptate si l-au obligat pe angajator sa o reprimeasca la munca, potrivit acesteia.
Roger Coat, administratorul companiei Assystem Romania, a declarat ca distrugerea manuala a documentelor este o munca obisnuita pentru angajatii din firma.
“Distrugerea documentelor se face intotdeauna manual in situatia inscrisurilor care, din cauza dimensiunilor, nu pot fi distruse mecanic, pentru a ne asigura ca nu exista documente care sunt aruncate la gunoi fara sa fi fost inainte distruse”
La noua luni de la hotararea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, prima instanta de judecata a respins cererea companiei de a anula decizia de discriminare si a obligat-o sa ii plateasca fostei angajate 3.000 lei cheltuieli de judecata. Aceasta este solutia data in prima Instanta.

Decizia magistratilor va fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat pentru HotNews.ro avocatul companiei.

 

Comenteaza